22.4.2024. 21:38
Novak Đoković po peti put u karijeri osvojio nagradu za najboljeg sportistu godine
Najbolji teniser svijeta Novak Đoković je osvojio Laureus, najveće sportsko priznanje koje se dodjeljuje najboljem sportisti godine te se tako izjednačio na vrhu sa Rogerom Federerom koji je ovo priznanje također osvajao pet puta.

Ovo je peti put da Đokvoić osvaja trofej namijenjen najboljem sportisti godine, a prije ovoga, priznanje je osvajao još 2012., 2015., 2016. i 2019. godine.

Pored Đokovića, za prestižnu nagradu su bili nominovani i atletičari Armand Duplantis iz Švedske, zatim Noah Lyles iz SAD, svjetski prvak u Formuli 1 Nizozemac Max Verstappen te argentinski nogometaš Lionel Messi i norveški napadač Erling Haaland.

Da podsjetimo, Đoković je nominovan nakon fantastičnih rezultata prethodne godine budući da je osvojio tri od četiri Grand Slam turnira, ali i tri turnira iz Masters serije i jedan ATP turnir u Adelaideu.

Godinu je okončao na prvom mjestu ATP rang liste.

(Erna H.) 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

SPORT
Source.ba-sva prava pridržana