19.10.2022. 14:14
2
"To je jedan pijun i ljudski promašaj, koji bi sutra podržao novi genocid, ali opet će sutra, mlade Bosanke potrčati da se slikaju sa Bikovićem"
Bh. glumac Adnan Hasković dao je danas svoj komentar za naš portal o kontraverznom filmu, "Republika Srpska - Borba za slobodu", srpsko-kanadskog režisera Borisa Malagurskog.

Pomenuti film izazvao je dosta tenzija i negativnih reakcija, a Institut za istraživanje genocida Kanada pokrenuo je peticiju za hitno zaustavljanje njegove promocije u nekoliko evrospkih gradova.

Film se kako su naveli između ostalog bavi i tematikom negiranja genocida, a jedan dio filma sniman je i u Srebrenici što je preživjelim žrtvama i porodicama stradalih posebno zasmetalo.

Šta je povodom svega rekao Hasković poslušajte u priloženom videu. Posebnu kritiku uputio je na ponašanje srbijanskog glumca Miloša Bikovića, koji je na Instagramu podržao Borisa Malagurskog.


(Admir O.)

2
SOURCE PRIČE
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.