10.10.2015. 18:14
0
Ovo je najtraženiji sportski automobil na svijetu među ženskom populacijom
Novi Ford "Mustang" je prema najnovijim rezultatima najprodavaniji sportski automobil na svijetu, a pokazalo se da je takođe i najtraženiji sportski automobil među ženskom populacijom u SAD.

Globalna prodaja "Mustanga" je u prvoj polovini godine iznosila 76,124 primeraka, a prodaja među ženskom populacijom je u odnosu na prošlu godinu skočila za čak 40 procenata čime je "Mustang" osvojio čak 36 procenata cjelokupnog tržišta sportskih automobila koje kupuje pripadnice ljepšeg pola.

Analitičar Fordove prodaje u SAD, Erik Merkl je rekao da dame obično biraju ekonomičniji 4-cilindrični EcoBoost motor dok muškarci preferiraju moćnije V6 i V8 agregate, a zanimljivo je da su kabrioleti popularniji među ženama.

(Merima Druškić)

 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.