10.10.2015. 20:32
0
Porsche predstavio konceptni Mission E
Porsche je objavio tri nova video zapisa u kojima nešto detaljnije predstavlja svoju ovogodišnju frankfurtsku zvijezdu, odnosno konceptni model Mission E.
Podsjetimo, riječ je o električnoj sportskoj limuzini s pogonom na sva četiri točka koja bi mogla poslužiti kao izravna najava za novu, od Panamere nešto manju, limuzinu u medijima prozvanu Pajun (Panamera Junior).

U svakom slučaju novo razvijeni električni pogonski sklop će se svakako naći na tržištu. Radi se o pogonu snaga veće od 600 KS, a s njim Mission E može ubrzati do 100 km/h za 3,5 sekundi, do 200 za manje od 12 sekundi, dok mu se autonomija kreće iznad 500 km, od čega je 400 km dostupno već nakon 15 minuta punjenja.

(Dnevnik hr./Alen Avdić)
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.