26.11.2015. 16:11
0
Solomun nije pristao na igru Vlade FBiH: Umjesto njega u UO UKCS imenovan Dalibor Kolak
Na lični zahtjev Dragana Solomuna, direktora Zavoda zdravstvenog osiguranja SBK koji je 12. novembra imenovan u UO UKCS mimo konkursne procedure Vlada FBiH danas ga je razriješila dužnosti, piše bh. novinska agencija Patria.

Na ovu dužnost je, do isteka perioda na koji su imenovani predsjednik i članovi privremenog Upravnog odbora UKCS-a, imenovala Dalibora Kolaka.

Dalibor Kolak je bio i zvanično predložen ispred SBK, kao kantona osnivača, a što je svojim potpisom i pečatom ovjerio i ministar zdravstva FBiH Vjekoslav Mandić. Njegovo ime se nalazilo na spisku od devet imena koje je uputio ministar Mandić Vladi FBiH, a na prošloj sjednici samo je jedno ime s tog spiska imenovano u UO UKCS i to Jasmin Kapetanović čija je supruga bliska prijateljica Sebije Izetbegović.

(Patria)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.