29.11.2015. 17:55
0
U toku sastanak predstavnika RS-a o odluci Ustavnog suda BiH
U Banjoj Luci je u toku sastanak srpskih zvaničnika Republike Srpske i njenih predstavnika u bh. institucijama o odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, kojom su pojedine odredbe Zakona o praznicima RS-a proglašene neusaglašenim s Ustavom BiH.

Ustavni sud BiH usvojio je 26. novembra zahtjev člana Predsjedništva BiH Bakira Izetbegovića za ocjenu ustavnosti Zakona o praznicima RS-a, utvrdivši kako 9. januar, Dan RS-a, nije u skladu s Ustavom BiH.

Srpski predstavnici vlasti RS već su istakli da ta odluka neće biti implementirana, a o njenom neprihvatanju ranije je usvojena i skupštinska deklaracija.

Sastanku, koji je inicirao predsjednik RS-a Milorad Dodik, prisustvuju i predstavnici stranaka u Narodnoj skupštini RS.

(FENA) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.