13.12.2015. 11:08
0
Radnici firme "Hidrogradnja" najavili protest pred zgradom Vlade Federacije BiH
Radnici firme "Hidrogradnja" najavili su za sutra mirni protest pred zgradom Vlade Federacije BiH kako bi skrenuli pažnju na osnovni problem - izostanak 24 plate i neuplaćivanje doprinosa za socijalno i zdravstveno osigurnje.

Radnici će se u 9.30 sati okupiti ispred upravne zgrade firme a potom otići pred zgradu Federalne vlade od koje očekuju da poduzme mjere ka rješavanje problema, kazao je Jasmin Arifić uime sindikalne organizacije te kompanije, koja je pozvala radnike na proteste.

Arifić je kazao da će na protestu biti od 100 do 150 ljudi, uglavnom iz Sarajeva i bližih područja, te najavio okupljanje radnika svakog dana, do rješavanja njihovih problema. 

(FENA)
(Foto: Dnevni avaz)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.