6.4.2024. 14:56
0
U nedjelju mirno okupljanje prekoputa Vijećnice: Pokažite podršku i solidarnosti sa palestinskim narodom
Neformalna grupa građana u koordinacije sa Palestinskom zajednicom i Udruženjem bosanskohercegovačkog-palestinskog prijateljstva organizira skup podrške i solidarnosti sa palestinskim narodom u nedjelju, 7. aprila, od 11.30 do 12.30 sati plato prekoputa Vijećnice u Sarajevu.

Naime, u nedjelju. 07.aprila 2024. obilježava se šest mjeseci krvave agresije na Gazu tokom koje je više od 108.000 Palestinaca, blizu 4,5 posto ukupnog stanovništva Gaze, ubijeno ili ranjeno. Oko 40 posto ovih žrtava su djeca.

Najmanje 203 humanitarna radnika i 95 novinara i medijskih radnika je ubijeno. Uništeno je 60 posto stambenih jedinica u Gazi, zajedno sa 392 obrazovna objekta, 123 ambulante i 184 džamije.

Više od 1,7 miliona Palestinaca, tri četvrtine stanovništva Gaze, raseljeno je, a većina je nagurana u najjužniju oblast Rafah. Više od 1,1 milion Palestinaca suočava se sa katastrofalnom glađu.

- Zbog navedenog pozivamo sve građane i građanke BiH koji su proteklih šest mjeseci pružali nesebičnu podršku da pokažu još jednom da solidarnost nije samo u riječima i da zajedno pošaljemo poruku solidarnosti sa palestinskim narodom – naveli su iz Neformalna grupa građana.

Akcija za pomoć i dalje traje te da možete donirati 3KM pozivanjem humanitarnog telefona broj 090 292 000 (samo za pretplatnike kompanije "BH Telecom") , kao i direktno uplatom na žiro račun kod BBI Banke, broj računa: 141-311-53200039-07 (primalac Udruženje Palestinska zajednica u BiH, Džinina 4, Sarajevo - s naznakom 'Pomoć za Palestinu')

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.