30.5.2016. 21:18
0
Dodik: Neka se Amerikanci SAD založe za dosljednju primjenu 'Dejtona'
Republika Srpska privržena je izvornom Dejtonskom sporazumu, istakao je predsjednik tog bh. entiteta Milorad Dodik i ponovio da bi trebalo poštovati taj dokument.

Veliki nesporazumi u BiH, naglasio je Dodik tokom razgovora s grupom kongresmena SAD-a koju je predvodio kongresmen Robert Aderholt, počeli su od trenutka kada je međunarodnim intervencionizmom Dejtonski sporazum počeo da se mijenja.

- S obzirom da su Amerikanci imali aktivan pristup u stvaranju Dejtonskog mirovnog sporazuma, Dodik je izrazio očekivanja da se upravo Amerikanci snažnije založe za dosljednu primjenu sporazuma, koji nije samo zaustavio rat, već uspostavio i političko-pravni sistem u zemlji - saopćeno je večeras iz Kabineta entitetskog predsjednika.

Osim političkih tema, tokom sastanka u Banjoj Luci, Dodik je informisao delegaciju američkog Kongresa i o ekonomskoj situaciji u RS-u, ističući da taj bh. entitet, uprkos izazovima, očuvao ekonomsku i finansijsku stabilnost.

Govoreći o potrebi investiranja u privredu RS, naglasio je da su američki investitori dobrodošli u RS-u.

Kongresmen Robert Aderholt smatra da postoji potreba da se stavovi RS još više približe američkom Kongresu kao i drugim relevantnim političkim faktorima u toj zemlji.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.