11.7.2017. 12:37
1
"Turska vidi BiH kao da je dio nas. Znajte ako se vama nešto desi da i naš narod s vama pati"
Dopremijer Republike Turske Numan Kurtulmus poručio je na komemoraciji povodom 22. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a“ da se trebaju osvijetliti svi detalji ove tragedije i da nova mlada BiH neće izgraditi svoju budućnost na temelju mržnje.

- Turska vidi BiH kao da je dio nas. Znajte ako se vama nešto desi da i naš narod s vama pati. Vi ste u našim mislim i molitvama – izjavio je Kurtulmus izražavajući najiskrenije saučešće šehidskim porodicama.

Naglasio je svi oni koji su počinili zločine na području Srebrenice moraju odgovarati pred sudovima.

- Ujedinjene nacije ne mogu biti samo jedna organizacija koja bilježi ono što se dešava. Mi ćemo također dati doprinos da se genocid ne zaboravi. Ne dozvolimo da se ikada zaboravi, ali da se od svega ovoga stvori jedan snažan sistem koji neće dozvoljavati odgovornima da ne polažu nikakvu odgovornost – rekao je Kurtulmus.   

Smatra da je Bosna i Hercegovina i nakon velikog broja šehida koji su stradali u genocidu napredna i snažna država.

(Fena / Haris Ahbabović)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.