27.4.2018. 18:48
0
Crnalić još ne zna da li će Tužilaštvo tražiti pritvor, Dudaković stigao na saslušanje
Bivši komandant Armije Republike BiH Atif Dudaković kojeg su danas uhapsili pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) u Tužilaštva BiH daje izjavu u prisustvu advokata Asima Crnalića.
Crnalić zastupa i uhapšenog Ibrahima Nadarevića. Advokat je prije ulaska u Tužilaštvo u izjavi kazao da očekuje da će stvari teći po zakonskim procedurama.

- Dudaković će biti ispitan, odnosno bit će mu saopćen činjenični opis djela koji mu se stavlja na teret. Iza toga ćemo vidjeti da li možemo odmah iznijeti odbranu ili ćemo tražiti dodatno vrijeme. Status Dudakovića zavisi od Tužilaštva. Tužilaštvo odlučuje da li će pritvor tražiti ili ne, a Sud utvrđuje je li zahtjev opravdan. U ovom trenutku ja ne znam kakav je stav Tužilaštva - kaže Crnalić.

Pored Dudakovića u nadležnost Tužilaštva BiH trebalo bi biti predato još 12 pripadnika 5. korpusa Armije Republike BiH, a koji su sumnjiče za krivična djela zločina protiv čovječnosti. Tužilaštvo BiH ranije je saopćilo kako je Dudaković osumnjičen i za krivična djela ratnog zločina protiv civilnog stanovništva.

Opsežna policijska akcija hapšenja bivših pripadnika 5. korpusa sprovedena je jutros na području Sarajeva, Bihaća, Sanskog Mosta, Ključa, Velike Kladuše i Cazina. 

Među uhapšenim su i Ibrahim Nadarević, Ejub Koženjić, Huso Balagić, Safet Salihagić, Ibrahim Šiljdedić, Adis Zjakić i Hasan Ružnić.

(NAP/Alen Avdić)
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.