1.6.2018. 8:35
0
U nedjelju velika akcija čišćenja rijeka Neretve i Radobolje
Ronilački klub "Neretva" i ove godine, kao i prethodnih, organizira tradicionalnu ekološku akciju čišćenja korita i obala rijeka Neretve i Radobolje, Starog mosta, kula i starog dijela grada.
Akcijom, koja će se održati u nedjelju, 3. lipnja, s početkom u 10 sati, bit će obuhvaćeno područje od Carinskog mosta do Mosta Hasana Brkića.

Organizatori najavljuju kako će poseban naglasak staviti na čišćenje nekoliko kritičnih dijelova obala Neretve, gdje se nalaze velike količine otpada, a na tim dijelovima bit će postavljene ploče s natpisom "Molimo ne bacajte otpad".

Suorganizatori akcije su Udruženje građana "Stari grad", Kajakaški klub "Brodari-Neretva", Alpinističko-sportsko penjački klub "Neretva", Vijeće mladih Grada Mostara i Internevnta spasilačka služba, koja će ujedno brinuti i o sigurnosti svih sudionika.

Generalni pokrovitelj akcije je Turistička zajednica HNŽ-a.

(Fena/Alen Avdić)
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.