7.9.2018. 12:15
0
Slučaj “Dragičević”: Optužnica protiv policajaca zbog sprečavanja dokazivanja
Okružno javno tužilaštvo Banja Luka danas je podiglo optužnicu protiv dvojice policijskih službenika Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske zbog sprečavanja dokazivanja krivičnog djela.

Riječ je o službenicima iz Policijske uprave Banja Luka.

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banjoj Luci, saopćeno je iz Okružnog javnog tužilaštva.

Riječ je o službenicima Zoranu Bošnjaku i Mikici Marjancu koji su radili na istrazi u slučaju stradanja Davida Dragičevića. Oni se smataju odgovornim za nestanak Davidovih gaća iz dokaznog materijala. 

Optužnica je proslijeđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Osnovnog suda u Banja Luci, piše Avaz.ba.

Akt potpisuje glavni okružni javni tužilac u Banjoj Luci Želimir Lepir.


Lejla Trle

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.