3.10.2018. 18:15
0
Uhapšena Zorka Andrić, poslanica u NSRS
Umjesto ubica i kriminalaca MUP Republike Srpske hapsi one koji su stvarali Republiku Srpsku zbog saobraćajnih prekršaja, saopćeno je iz NDP-a.

U saopćenju za javnost NDP je istakao da je MUP RS uhapsio narodnog poslanika i kandidata za poslanika u Parlamentarnoj skupštini BiH, Zorku Andrić zbog saobraćajnog prekršaja. 

- Uhapšena je u prisustvu svog sina i sa lisicama na rukama odvedena u pritvor gde se još uvjek nalazi. Ovakav sraman postupak Ministarstva unutrašnjih poslova, nije zapamćen u istoriji Republike Srpske. Imamo razloga da sumnjamo da iza svega, kao neposredan motiv, stoji jučerašnje obraćanje predsjednika NDP-a Dragana Čavića, koji je na vrlo jasan način, lakrdiju od pres konferencije ministra Lukača okarakterisao kao cirkus. Ovakava vrsta političke odmazde svojstvena je načinu na koji ministar Lukač, kao visoki funkcioner SNSD-a, vodi MUP zadnjih nekoliko godina. 

Mi se u koaliciji NDP DRAGAN ČAVIĆ – NS – SNS – SLOBODA pitamo da li je ovo još jedan pokušaj direktno miješanja MUP-a u izbornu kampanju i kada će ministar Lukač pronaći odgovorne za sva nerešena ubistva među kojima je i likvidacija Davida Dragićevića - saopćeno je.

Iz NDP-a su poručili da građani u što većem broju izađu na izbore, jer samo pobjedom na izborima 7. oktobra možemo početi rješavati ove probleme i spriječiti samovolju vrhuške Republike Srpske.

 (NAP/Amila Alijagić)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.