16.4.2019. 11:36
6
Draško Stanivuković dobio "zabranu" da se Draganu Lukaču obraća sa riječima "dragi"
Kolegij Narodne skupštine RS-a na sjednici održanoj jutros utvrdio je konačan prijedlog dnevnog reda 4. redovne sjednice koja počinje danas, a na kojem se nalaze 22 tačke.

Piše: Haris Ahbabović

Zastupnik Draško Stanivuković zatražio je skidanje dvije tačke sa dnevnoga reda, a onda je nastala opća zbrka na sjednici.

"Ovi zakoni su suludi", rekao je Draško Stanivuković tokom sjednice.

U novom zakonu je navedeno da obična lica ne smiju fotografisati policajce, a kada je Stanivuković negodovao, prvi čovjek MUP-a RS-a, Dragan Lukač, mu je rekao da "bira riječi".

"Ne treba da zakone proglašava suludim. Neka prvo završi Pravni fakultet, pa onda priča o tome", rekao je Lukač.

S obzirom na to da se Lukaču u više navrata obratio sa "dragi ministre", predsjednik NSRS-a Nedeljko Čubrilović mu je to zabranio, prenosi Faktor.

- Ne obraćajte se sa "dragi". Nema "dragi", gdje će ministar policije biti "dragi" – rekao je Čubrilović.

6
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.