22.8.2019. 18:18
0
Bogunić: Nisam povukla ostavku, ali dok me ne razriješe plaću treba zaraditi
Ministrica obrazovanja, nauke i mladih KS Zineta Bogunić još uvijek obavlja tu funkciju iako je podnijela ostavku premijeru KS Edinu Forti još 19. jula.

Ostavka još uvijek nije zvanično prihvaćena, te je Bogunić nastavila obavljati poslove ministrice sve dok ne bude razriješena dužnosti u Skupštini KS. Ona je za Novinsku agenciju Patria kazala da nije povukla svoju ostavku, ali da dok ne bude razriješena obavlja nužne poslove.

„Do skupštinske odluke ipak primam plaću i treba je zaraditi“, kazala je ministrica Bogunić za Patriju.

Predsjednik Naroda i pravde i predsjedavajući Skupštine KS Elmedin Konakovića čija je stranka i delegirala Bogunić za tu funkciju kazao je da nisu održavane sjednice Skupštine KS te da zato Bogunić nije razriješena dužnosti. 

“Narednu sjednicu održat ćemo sredinom septembra kada možemo očekivati imenovanje nove ministrice”, kazao je Konaković.

On je napomenuo da postoji lista predloženih imena za tu funkciju, ali da još uvijek nije donesena konačna odluka ko će to biti osim što je poznato da će to biti žena. 


(Patria/Admir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.