18.5.2023. 15:38
0
Članovi SDA progovorili o odluci Alme Čolo: “Mislim da je napravila grešku i da je najviše naštetila sebi..."
FOTO: N1
Alma Čolo, dugogodišnja članica Stranke demokratske akcije (SDA), kao i članica Predsjedništva ove stranke, podnijela je jučer ostavku na stranačke funkcije, te napustila SDA.

O ovom potezu, sada već bivše kolegice, za N1 su danas govorili Šefik Džaferović, Ramiz Salkić i Senad Softić.

“Mislim da je Čolo napravila grešku i da je najviše naštetila sebi. Žao mi je što je to uradila, volio bih da nije”, odgovorio je kratko Šefik Džaferović, nekadašnji član Predsjedništva BiH, a sada delegat u Domu naroda PSBiH.

Čolo je, podsjetimo, za N1 saopštila kako nema posebnog obrazloženja, te da je u pitanju samo želja da se povuče iz politike. Njen nekadašnji stranački kolega Ramiz Salkić danas nam na ovu temu dodaje kako je ‘Čolo vrijedan član stranke i kako treba poštovati njenu želju da odmori’.

“U stranci postoji dovoljno kvalitetnih ljudi koji mogu nadomjestiti bilo koga ko ode. Tačno je da je odlazak Čolo gubitak, ali je ona i dalje tu i biće na raspolaganju za važne stvari koje se budu dešavale”, mišljenja je Salkić.

Dodaje, a osvrčući se na opaske Čolo o nedostatku podrške stranke tokom njene predizborne kampanje – kako u svakoj stranci postoji zadovoljno i manje zadovoljno članstvo.

“Ne mislim da je to nešto što je posebno vezano za SDA. To je prisutno unutar svane stranke, normalno-nenormalno stanje”, stava je Salkić.

Za razliku od kolega, Safet Softić tvrdi kako je Čolo ‘podnijela ostavku na stranačke funkcije zbog odluke da konkuriše na one pravosudne’.

“Objašnjenje koje ja imam je da to namjerava i da joj je članstvo u stranci smetalo za takvu odluku”, izjavio je Softić.

U Sarajevu se danas, podsjetimo, održava redovna sjednica Predsjedništva SDA. Jedna od tema je imenovanje Odbora za pripremu i organizaciju 8. Kongresa, a na dnevnom redu bi se trebao naći i Prijedlog odluke o raspisivanju redovnih izbora u SDA za mandatni period 2023-2027, piše N1


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.