6.4.2020. 21:28
0
Požar u tuzlanskom naselju Krojčica: Vatrogasci se sa vatrenom stihijom bore nekoliko sata
Na području Tuzle i Gračanice danas su izbila dva požara. Na području Gračanice vatrogasci su uspjeli suzbiti vatru. Međudtim, požar u Tuzli i dalje bukti. .

Do požara na prostoru naselja Krojčica u Tuzli došlo je u popodnvnim satima, a vatra je zahvatila šumsko područje. Iz Profesionalne vatrogasne jedinice u Tuzli potvrđeno je da su sve ekipe na terenu. 

Naime, vatrogascima na terenu problem predstavlja vjetar koji rasplamsava vatru, tako da se vatrogasci sa vatrenom stihijom bore već nekoliko sati.


Nešto ranije, u 12:50 sati požar je aktiviran i u Gračanici, tačnije u prigradskom naslju Rašljeva.

Kako su nam kazali iz lokalne Vatrogasne jedinice, vatra je zahvatila okvirno 30 duluma niskog rastinja. Osim vatrogasaca na gašnju vatre veliku pomoć su pružile i ostale Gračanlije.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.