25.5.2020. 15:40
0
Boeingom 747 iz UAE sutra stiže 40 respiratora za Bosnu i Hercegovinu
Šeika Hind bint Maktoum bin Juma Al Maktoum, supruga potpredsjednika i premijera Ujedinjenih Arapskih Emirata šeika Mohammeda bin Rashida Al Maktouma poslat će humanitarnu medicinsku pomoć, kako bi pomogli narodu Bosne i Hercegovine u borbi sa pandemijom korona virusa, obavijestili su iz Ministarstva vanjskih poslova BiH.

Pomoć stiže za Bajram sa privatnim avio operaterom Vlade Dubaia Boing 747-400, a riječ je, kako kažu iz ovog ministarstva, o vrlo vrijednoj pomoći u kojoj se između ostalog nalazi i 40 respiratora.

Kako su najavili, avion će sutra dočekati zamjenica predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministrica Vanjskih poslova Bisera Turković sa predstavnicima Kriznog štaba Ministarstva vanjskih poslova, prenosi N1.


(ADmir Oručević)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.