24.6.2020. 21:26
0
Šepić: Uzvratiti istom mjerom prema Hrvatskoj
“Danas su hrvatske vlasti ponovo donijele odluku o uvođenju samoizolacije od 14 dana za državljane BiH. Potpuno je nejasno na osnovu kojih argumenata su to uradili, ali je sasvim sigurno da je ovo loša i u ovom momentu nepotrebna odluka, koja će morati imati sličan odgovor iz BiH za državljane R Hrvatske i naše vlasti moraju u tom pravcu odreagovati odmah, radi zaštite digniteta države i naših građana. Naši susjedi moraju znati da je za ‘ljubav uvijek potrebno dvoje’", kazao je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka.

Također, ovaj potez vlasti R Hrvatske je dodatni poziv Vijeću ministara BiH koji konačno treba otvoriti granice za bh. državljane koji danas imaju državljanstva zemalja EU, a u BiH imaju svoju imovinu. 

"Veliki je broj takvih ljudi danas koji nakon više mjeseci očekuju da dođu u BiH, posjete svoje kuće, porodice i prijatelje. Ne smiju se praviti dodatne podjele našeg naroda, ovaj put na osnovu pasoša kojeg trenutno imaju i to bi nadležne vlasti u BiH morale shvatiti i Vijeće ministara BiH bi moralo već na prvoj sjednici ovaj prijedlog konačno razmotriti i prihvatiti”, izjavio je Senad Šepić, predsjednik Nezavisnog bloka


(Patria) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.