20.11.2020. 11:13
1
Konaković: Presretan sam zbog Bogićevića, druge pozicije bit će stvar dogovora
Nakon što je Bogić Bogićević prihvatio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva uslijedile su brojne reakcije. Jedan od onih koji je mjesecima već prizivao pristanak Bogićevića bio je predsjednik Naroda i pravde Elmedin Konaković. U razgovoru za Patriju Konaković je kazao da je presretan što je Bogićević prihvatio poziv.

"Više puta sam u proteklih nekoliko mjeseci izrazio nadu da bi takav čovjek mogao biti na čelu Grada i zaista sam presretan da je on prvo zdravstveno ok i druga stvar da se barem djelomično odužimo čovjeku koji je jedna od najvećih političkih ličnosti u BiH. Ja sam često obraćanja na obilježavanjima značajnih datuma unutar Naroda i pravde govorio da mi baštinimo politiku Alije Izetbegovića ali i Bogića Bogićevića. Imam sve komplimente i čestitke SDP-u i Bogićeviću jer su nas učinili sretnim", kazao je Konaković. 

Kada je riječ o pozicijama dva dogradonačelnika, Konaković nije želio prejudicirati da li će na jednu poziciju biti izabran kandidat NIP-a. 

„Koalicioni dogovor Četvorke podrazumijeva da će te dogradonačelničke pozicije i predsjedavajući vijeća i dopredsjedavajući vijeća vjerovatno biti predmet našeg dogovora. Kako danas stvari stoje, a pregledao sam strukturu vijećnika koji su zasad ušli u vijeća Narod i pravda ima jako veliki, čini mi se najveći broj nebošnjaka koji su ušli u općinska vijeća. S obzirom na strukturu Gradskog vijeća i tu ćemo čini mi se imati prednost u odnosu na ostale stranke jer imamo veliki broj ljudi u vijećima nebošnjaka sa velikim brojem pojedinačnih glasova. Ako ne bude dovoljno, a s obzriom da mora biti sedam Hrvata i Srba, onda će oni koji imaju najveći broj glasova na listama ući i tu smo u prednosti. Bit ćemo sigurno mnogo zastupljeni, međutim tu imamo drugačiji dogovor bit ćemo vrlo kolegijalni. Ne znamo još uvijek ko će biti na pozicijama dogradonačelnika", kazao je Konaković.  



(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.