12.1.2021. 9:35
0
Selo Meštrevac kod Foče odsječeno zbog snijega
Stanovnici Meštrevca su već nekoliko dana zbog snježnih padavina odsječeni od ostatka opštine Foča. Načelnik opštine Milan Vukadinović je najavio da bi danas uz pomoć teške mehanizacije trebalo početi čišćenje snijega.

Na području Meštrevca smetovi su i preko metar snijega. Za deblokadu tog dijela opštine potrebna nam je teška mehanizacija i vjerujem da ćemo tokom dana uspjeti deblokirati ovo područje. Mašine smo poslali i u druge dijelove opštine i vjerujem da ćemo uskoro imati normalno stanje, istakao je Vukadinović.

U Meštrevcu nema struje, a u Elektrodistribuciji imaju pune ruke posla jer je do prekida snabdijevanja električnom energijom došlo na još nekoliko lokacija. Bez struje su sela oko Miljevine, Zavajt i Zakamur.

Iz opštine su pozvali sve predsjednike Mjesnih zajednica da se jave ukoliko imaju problema sa snijegom, ili snabdijevanjem električnom energijom.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.