16.4.2024. 19:09
0
Zabijelilo i u BiH: U narednim satima u određenim dijelovima zemlje "kijamet"
FOTO: radio novi grad
Snijeg je počeo padati u Krajini, zabijelio se Novi Grad / Bosanski Novi.

Lokalno pada sve do nizina. U narednim satima u planinskim krajevima ovog dijela zemlje "kijamet", navode u prognozi na stranici BHMETEO.ba.


Hladni front je do ovih trenutaka zahvatio čitav sjever naše zemlje, donoseći jak do olujan sjeverac, nagli pad temperature te lokalno kišu i pljuskove sa grmljavinom. U narednim satima će se kretati postepeno ka jugu.

Večeras, formiranjem ciklona zapadno od nas, se očekuje intenziviranje padavina nad našim krajevima. Od večeras pa do srijede (17.04.) poslijepodne padavina će biti u većem dijelu zemlje, uz lokalno obilnije.

Daljim padom temperature, susnježice i snijega prolazno tokom noći na srijedu ili u srijedu ujutro lokalno može biti i u nizinama Bosne. U višim krajevima, iznad 600/700 mnv, lokalno se očekuje formiranje snježnog pokrivača visine između 2 i 10 cm do srijede poslijepodne, naveli su u objavi.

SnijegBiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.