13.6.2021. 9:01
0
Znanje je moć: Ljetni program Brainobrain akademije za djecu
Nakon dugog vremena izolacije i ograničenog socijalnog kontakta, konačno se djeca mogu vratiti u učionice i nastaviti sa aktivnostima za djecu uživo. Brainobrain akademija jedan od najzanimljivijih programa za djecu u BiH.

To je međunarodni, edukativno-inovativni program namijenjen djeci uzrasta od 4 do 14 godina. Brainobrain program razvija cjelokupnu ličnost djeteta i jedini je program na ovim prostorima koji se bavi NLP-om za djecu. Podizanje samopouzdanja i samosvijesti, razvijanje logičkog razmišljanja, poticanje kreativnosti i mentalna aritmetika samo su neke od prednosti ovog programa. Brainobrain akademija u BiH djeluje već više od 5 godina i do sada je kroz akademiju prošlo više stotina djece.


U Centru za  sport i rekreaciju „Safet Zajko“ u Sarajevu, održana je svečana dodjela certifikata za polaznike i polaznice Brainobrai-a. Tim povodom okupile su se porodice i prijatelji djece koja su uspješno završila određene nivoe akademije, ali i onih koji su zvanično postali druga generacija Brainobrain diplomaca. Ceremonija je organizirana na otvorenom prvenstveno zbog epidemioloških razloga, ali i zbog lijepog vremena i ambijenta koji nudi SRC „Safet Zajko“.

"Imamo čast ispratiti još jednu generaciju koja je kompletirala svih deset nivoa ovog fantastičnog programa i jako smo ponosni na njihov dosadašnji uspjeh, jer znamo da je ovo samo jedna stepenica na putu ka vrhu, ali s ovim vještinama i znanjima ne sumnjamo da će taj vrh i osvojiti", kazala je Vesna Filipović, master trenerica Brainobrain akademije.


Osim druženja i zabave za posjetitelje, roditelji koji se prvi put susreću s Brainobrain programom, imali su priliku dobiti informacije iz prve ruke, te promotivne vaučere s kojima ostvaruju popust na upis u ovaj program. U Sarajevu trenutno djeluju četiri Brainobrain centra, i to na području općina Ilidža, Novi Grad, Novo Sarajevo i Centar. Uskoro se otvara još jedan centar u Općini Stari Grad,a  iz ove ustanove navode i širenje na prostoru Bosne i Hercegovine.


(Amer Mujezinović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.