2.7.2021. 18:26
0
Hodočasnici koji su došli u Međugorje donijeli delta soj u BiH
U Bosni i Hercegovini je potvrđen delta soj virusa korona, te se radi o hodočasniku iz Međugorja, potvrdila je za "Nezavisne" Lana Salihefendić, magistar genetike iz Alea Genetičkog centra u Sarajevu, u kojem je sekvencionisan ovaj novi soj korone.

Prema njenim riječima, testirani su hodočasnici koji su stigli u Međugorje i od 100 uzoraka, pet je bilo pozitivnih na virus korona.

"Mi smo izdvojili još nekoliko koji su bili sumnjivi i ustanovili smo da nije riječ o britanskoj liniji i pristupili smo sekvencioniranju i utvrdili da je jedan uzorak 100 odsto potvrđen na delta soj virusa korona. Ostali još nisu potvrđeni, ali vjerujemo da ih ima još", navela je Salihefendić.

(Ajdin Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.