26.10.2021. 18:41
0
Igor Stojanović o mogućem odlasku Bakira Izetbegovića u Beograd: Za mene je ovo antidržavno djelovanje!
Kantonalni zastupnik i predsjednik OO SDP Centar Igor Stojanović oglasio se povodom susreta Bakira Izetbegovića, lidera SDA, i Aleksandra Vučića, predsjednika Srbije.

Stojanović kaže da nakon antidržavnog djelovanja Milorada Dodika, odgovor mora biti državni, a nikako samo Bošnjački.

- Članovi Predsjedništva, uz državne parlamentarce, moraju reagovati. Nažalost, SDA se ne može otrgnuti od politike da još jednom podijeli patriote na članove SDA i ostale. Pa je Bakir Izetbegović otišao na razgovor sa Vučićem umjesto člana Predsjedništva Šefika Džaferovića koji dolazi iz njegove stranke ili Željka Komšića - rekao je Stojanović.

Prema njegovim riječima, upravo to radi Bakir Izetbegović. 

- Rušenje države postavlja na odnose između njega kao predsjednika stranke i Predsjednika Srbije. Time nipodaštava državne institucije i sve one koji nisu članovi SDA, a vjeruju u instituciju BiH. Pokazuje da će sa dijelom Bošnjaka koje predstavlja, "trgovati" sa odnosima u budućnosti. Ovim potezom zatvara vrata u budućnosti bilo kome ko bi želio graditi i jačati državne institucije, a dosad je bio protiv jedinstvene države. Za mene je i ovo antidržavno djelovanje. Svođenje politike na jedan dio Bošnjaka i Srba. Umjesto da se odnos svodi na Bosnu i Hercegovinu i Srbiju. Samo kroz odnos među državama možemo dobiti poštovanje Srbije i drugih zemalja - zaključio je Stojanović.

(H. Ahbabović)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.