18.2.2024. 11:23
1
Bliže se lokalni izbori: Problemi u SDP-u izlaze na površinu, Stojanović podržao Bogićevića
Šef Općinske organizacije Centar SDP Igor Stojanović oglasio se nakon što je Bogić Bogićević, istaknuti bh. političar, socijaldemokrata i bivši kandidat za gradonačelnika Sarajeva, poručio da su u SDP primljena dvojica vijećnika koja su učestvovala u sabotaži njegovog izbora za gradonačelnika.

Bogićević je 2021. godine povukao svoju kandidaturu i javno poručio da ne želi biti dio tog političkog blata. Time je direktno prozvao Irfana Čengića, aktuelnog načelnika Starog Grada koji je i primio dvojicu vijećnika, a koji je Bogićeviću priredio sramotu da ne bude izabran za gradonačelnika. SDP je tada predložio Benjaminu Karić koja je izabrana za gradonačelnicu Sarajeva.

Stojanović je u svom obraćanju na društvenim mrežama istakao kako je očigledno “da stanje i vodstvo u našem SDP-u nije na visokom nivou, a posebno ne na nivou kojim bi se Bogić Bogićević ponosio”.

“U članstvo SDP-a nedavno su primljeni vijećnici koji su glasali protiv njega u kandidaturi za gradonačelnika. Svi dobronamjerni SDP-ovci se trebaju zabrinuti i pokrenuti progresivne snage koje će braniti principe i dostojanstvo svakoga kome je zajedništvo na prvom mjestu”, naveo je Stojanović.

U komentarima na tu objavu brojne su kritike na postupke predsjednika SDP-a Nermina Nikšića, ali i nekih drugih SDP-ovaca, ali i na račun samog Stojanovića. Kritike je dobio i Denis Bećirović jer otkako je preuzeo dužnost člana Predsjedništva BiH ne dolazi na sjednice stranačkih organa.

Oni upućeniji navode da stanje u SDP nije dobro ni u općinskim organizacijama, a posebno u Sarajevu. S obzirom da se bliže lokalni izbori, može se očekivati da problemi počnu izlaziti na površinu i da će ovakvih istupa biti sve više.

Podsjećamo, aktuelnom predsjedniku Nerminu Nikšiću produžen je mandat dok se ne okončaju lokalni izbori, a najdalje do maja 2025. godine. Po Statutu Nikšić više nema pravo kandidature za predsjednika.

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.