5.11.2021. 15:51
1
"Otišao sam u MUP RS i tražio dozvolu za oružje, pola MUP-a je pobjeglo a pola se sakrilo"
Davor Dragičević, otac stradalog Davida, za O kanal je kazao kako su se mnogi obradovali kada je otišao u Austriju, misleći da se nikada neće vratiti i da že tamo ostati vječno i zaboraviti sve. Samim svojim povratkom u Banju Luku je, kaže, demantovao sve.

- Mnogi su razočarani što sam došao. To je sada njihov problem. Lopta je sada u našim nogama. Sad ćemo igrati onako kako smo mi krenuli od početka. Nadam se ubrzo da ćemo i ja i Muriz Memić dočekati pravdu za našu djecu, a samim tim i da će narodu čitave Bosne i Hercegovine konačno sunce malo ugrijati, poručio je.

Više puta je Davor izjavio da se bori za vlastiti život. I sada je takva situacija, mada su se malo okolnosti promijenile.

- Neki dan sam namjerno otišao u MUP Republike Srpske u centru gdje su držali mog sina i gdje sam tražio dozvolu za oružje. Pola MUP-a je pobjeglo od mene a pola se sakrilo. Ostao je samo jedan portir koji se crvenio. Niko me od njih ne smije pogledati u oči. Ni u gradu mi ne smiju prići. Sama činjenica pokazuje da više nije decembar 2018. godine kada su mene i članove grupe "Pravda za Davida" MUP RS i Srbija lovili kao zvijeri po gradu Banjoj Luci, samo sa jednim ciljem - uništenje grupe "Pravda za Davida" a mene da se strpa u zatvor za državni udar. Krajnja opcija je bila moja likvidacija. Izbjegli smo to i sada sam se vratio jači i istrajniji nego ikad. Cijelokupan MUP koji je učestvovao u udruženom zločinačkom poduhvatu će biti uskoro na jednoj strani optuženičke klupe. Vrlo brzo će i građani BiH saznati čitavu istinu i vidjet će da ja nikada nikome nijednu činjenicu nisam prešutio niti slagao. Nikada neću praviti kompromise, posebno sa ubicama i zločincima, naglasio je Dragičević, piše O Kanal.

(Ajdin Balićevac)

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.