12.11.2021. 18:26
0
Vlada TK i UNDP za uspješno suprotstavljanje korupciji
Predstavnici Vlade Tuzlanskog kantona i Razvojnog programa Ujedinjenih nacija (UNDP) danas su se sastali kako bi sistematizovali otvorena pitanja i otklonili moguće usporavanje procedura u stvaranju institucionalnih kapaciteta za uspješno suprotstavljanje korupciji.

Premijeru TK Kadriji Hodžiću, ministru finansija TK Vedranu Lakiću, sekretaru Vlade TK Enveru Ćosićkiću i sekretaru Ministarstva pravosuđa i uprave TK Mireli Tuzlak tom je prilikom prezentovan projekt u čijem je fokusu jačanje integriteta i transparentnosti u javnom sektoru.

Takav je projekt već implementiran u Kantonu Sarajevo, a obuhvata i 12 jedinica lokalne samouprave u oba entiteta BiH.

Nakon što su predstavnici Vlade TK iznijeli sve nedoumice u budućim koracima kada je u pitanju osnivanje Ureda za borbu protiv korupcije, iz UNDP-a su ponudili direktnu stručnu i tehničku pomoć kada je u pitanju pravna regulativa.

Zahvalivši na razumijevanju specifičnosti Tuzlanskog kantona, premijer Hodžić je ukazao na želju Vlade TK da Ured za borbu protiv korupcije što prije stavi u funkciju.

Sljedeći koraci u projektu koji finansira Ambasada Velike Britanije u Bosni i Hercegovini bit će usmjereni ka prilagođavanju kontekstu i potrebama Tuzlanskog kantona, saopćeno je iz Vlade TK.

(FENA/A. Balićevac)

TKUNDP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.