21.1.2022. 15:21
0
EBRD pruža podršku Federalnoj upravi za inspekcijske poslove u suzbijanju sive ekonomije
Federalna uprava za inspekcijske poslove (FUZIP) kandidovala je i ishodovala projekt "Podrška FUZIP u izgradnji kapaciteta i poboljšanju koordinacije" u okviru programa EBRD "Brzi savjetodavni odgovor u Paketu solidarnosti".

Projekat je kandidiran na prijedlog predstavnika Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD) za države zapadnog Balkana, a formalizirala ga je Vlada Federacije BiH Zaključkom, dok je službeni početak implementacije 20.1.2022. godine.

Cilj projekta je povećanje efikasnosti u inspekcijskom nadzoru s ciljem pružanja podrške strateškom opredjeljenju Vlade FBiH ka suzbijanju rastuće sive ekonomije za vrijeme i nakon pandemije koronavirusa, kroz razvoj i provedbu opsežnog programa obuka za inspekcijske organe u FBiH i kreiranje i uspostavu sveobuhvatne baze znanja u okviru pratećeg sistema upravljanja znanjem (knowledge management system) koji ostaje trajno na dispoziciji FUZIP-u.

Iz Federalne uprave za inspekcijske poslove pojašnjavaju da je jačanje kadrovskih kapaciteta i upravljanje znanjem - ključni faktor reforme javne uprave u FBiH i neposrednog institucionalnog jačanja.

U tom je profesionalni razvoj ljudskih potencijala, kao bazična institucionalna vrijednost u službi izvršenja politika Vlade FBiH, od zajedničkog interesa za sve inspekcijske organe u FBiH, što su predstavnici EBRD prepoznali i konkretizovali pružanjem podrške kroz ovaj projekat.

U projektu učestvuje i Agencija za državnu službu Federacije BiH, koja ima ključnu ulogu u procesu razvoja i implementacije politike upravljanja ljudskim resursima u organima državne službe u FBiH, a konsultatnsku podršku će pružiti Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj – NALED iz Srbije.

(FENA/A. Balićevac)

FUPEBRD
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.