10.4.2024. 20:09
0
Uhapšen 21-godišnjak koji je na Instagramu prijetio paljenjem džamija po Mostaru
Istražitelji Odsjeka za cyber kriminal u Federalnoj upravi policije (FUP) identificirali su osobu koja je prijetila paljenjem džamija u Mostaru.

Policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Hercegovačko-neretvanskog kantona (HNK), postupajući po depeši Federalne uprave policije, navedenu su osobu uhapsili.

FUP je MUP-u HNK dostavio informaciju o identitetu osobe koja je na društvenoj mreži Instagram prijetila paljenjem džamija na 30. rođendan navijačke grupe Ultras - Zrinjski, odnosno danas.

Policijski službenici MUP-a HNK na osnovu dostavljenih informacija od FUP-a uhapsili su i u svojstvu osumnjičenog za počinjenje krivičnog djela "Izazivanje narodnosne, rasne i vjerske mržnje, razdora i netrpeljivosti" iz člana 163. Krivičnog zakona Federacije BiH ispitali osobu L.F.M. (2003.) iz Mostara.

O naprijed navedenom podnesen je izvještaj Tužilaštvu HNK, a od osumnjičenog je privremeno oduzet mobilni uređaj koji će služiti kao dokaz u krivičnom postupku.

FUP pomno prati pojave i ponašanja u cyber prostoru s ciljem detekcije prijetnji, sprječavanja izvršenja krivičnih djela i procesuiranja osoba koje svojim ponašanjem u cyber prostoru počine krivična djela kažnjiva prema odredbama krivičnog zakonodavstva BiH.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.