21.2.2022. 15:14
0
Selimović: U Jablanici planiramo zaposliti do 200 ljudi
Proizvođač sportske opreme, kompanija “Number 1”, sutra će otvoriti novu fabriku u Jablanici.

Kako je Feni kazao vlasnik brenda “Number 1” Nihad Selimović, u Jablanici će biti otvoren treći pogon ove kompanije, koji će značajno doprinjeti širenju brenda na područje cijelog regiona, a zatim i Evrope.

- Ujedno, zaposlit ćemo 50 radnika koji su već prošli obuku za rad u pogonu, a planirano je da zaposlimo ukupno između 150 i 200 ljudi. Brend je svake godine jači, našu opremu nosi više od 1.000 klubova u BiH, regionu i Evropi. Usljed tog širenja i kako bi ispunili potrebe isporuka, javila se potreba za novim pogonima, što je slučaj s fabrikom i novim radnim mjestima u Jablanici – izjavio je Selimović.

Dodao je da se “Number 1” bavi proizvodnjom trenerki, dresova, jakni, ruksaka, šatora i druge opreme kada je u pitanju sport i planinarenje. Kompanija uskoro kreće i s izgradnjom mreže malopodajnih trgovina.

Prioritet u zapošljavanju u novoj fabrici u Jablanici imat će domaće stanovništvo, što je ujedno odličan potez u nastojanjima zaustavljanja odlaska mladih ljudi u druge sredine.

Fabrika u Jablanici se nalazi na lokaciji nekadašnjeg Unisa. Investicija je vrijedna više od dva miliona KM.

(FENA/A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.