20.7.2022. 12:19
0
Komšić: Ako su tačni medijski natpisi OHR i Schmidt vode BiH ka daljoj podjeli
FOTO: EPA
Ne znam šta će uraditi gospodin Christian Schmidt, ali ono što sam do sada imao prilike da čujem, a ja nisam vidio nikakav papir, i u konsultacijama koje je imao moj kabinet sa OHR-om nisu nikakvi prijedlozi dostavljeni da mogu sa sigurnošću reći u kojem pravcu ide ta incijativa, rekao je novinarima u Prijedoru član Predsjedništva BiH i lider Demokratske fronte Željko Komšić.


Komentarišući informacije da visoki predstavnik i OHR razmatraju nametanje Izbornog zakona, Komšić kaže da je iz medija saznao da se radi o daljnjoj podijeli Bosne i Hercegovine po etničkom osnovu i diskriminaciji građana. 

"Ako ćemo suditi na osnovu onoga što je bilo u medijima i onoga što se pojavljuje u medijima, to je podilaženje ovim politikama o kojima smo govorili. To je dalja podjela Bosne i Hercegovine po etničkom osnovu, to je dalja diskriminacija građana u Federaciji pogotovo u pojedinim dijelovima, kantonima kako su oni to zamislili da računaju", istakao je Komšić.

Lider Demokratske fronte nazvao je Dom naroda nazvao nesretnim i podsjetio da se oko tog doma "vodi ljuta bitka od strane nasljednika politika koje su dovele do zločina koji su se desili i u Prijedoru".

"Dakle, konstitutivnom narodu koji ima manje od tri posto stanovništva u određnom kantonu zapravo oduzimate njegova politička prava da bude i on zastupljen u tom nesretnom Domu naroda, ne znam više kako da ga nazovem. Poštujući naravno Ustav u ovoj situaciji moram reći nesretnom Domu naroda, oko kojeg se očigledno vodi ljuta bitka od strane nasljednika ovih politika zbog kojih smo i danas ovdje," zaključio je Komšić.


(Patria / Aldina R.) 
0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.