31.3.2024. 14:34
1
Dodik zaprijetio hapšenjem Schmidta: U Sarajevu je glavna priča ko će udariti na Dodika i ko je faca
Predsjednik RS Milorad Dodik kaže da je dobio upozorenje o namjeri njegovog hapšenja, "iako je nejasan razlog za takvo postupanje - da li je to sa namjerom njegovog političkog sklanjanja ili destabilizacije situacije".

- Mi znamo da Britanci pokušavaju da ubace svoje jedinice koje šetaju po svijetu, a tog dana rečeno mi je, navodno u najboljoj namjeri, a znajući ko je čovjek i odakle dolazi i da je čak poslan to da uradi, da bi bilo najbolje ako se to desi da ne pružamo otpor, jer oni imaju nalog da pucaju. Mislim šta sad, treba da se prepadnem ili da kažem "Izvinite, a gdje je adresa na koju treba da da se javim, gdje da dođem, da ne morate vi da dolazite po mene" - rekao je Dodik za TV Prva.

On kaže da je tu "nešto potpuno izbačeno iz konteksta, zbog nervoze oko Ukrajine i izbora u Americi".

- Oni se bave nama, odlučuju o ljudima na Balkanu, a ne pričaju sa njima - rekao je Dodik.

Krivica Srba

Potom je kazao "da je problem RS sa Zapadom to što se RS 20-30 godina bori protiv njihovog nastojanja da sruše Dejtonski mirovni sporazum".

Dodao je "da Zapad nastavlja s pričom o navodnoj krivici Srba, ali da srpski narod egzistira uprkos svemu što su stranci učinili da RS nestane".

Nakon toga je izjavio da "Kristijan Šmit nije visoki predstavnik i da on ne smije da dođe u RS jer će biti uhapšen i deportovan."

On je naveo da Šmita "ne prate policajci UN, nego ga prate Nijemci, i oni su u jednoj bespravnoj situaciji, ali imaju podršku Britanije i SAD i pokušavaju da nametnu neka rješenja."

Prema njegovim riječima, "tehnički detalji oko Izbornog zakona BiH nisu sporni, ali su sporne stvari koje se odnose na Centralnu izbornu komisiju".

Obiluje nepravilnostima

Dodik je naveo da te Šmitove izmjene obiluju nepravilnostima i kao takve su neprihvatljive.

- On je napisao CIK-u da imenuje predsjednike biračkih odbora u cijeloj BiH, a problem je jer je BiH visoko decentralizovana - rekao je Dodik za Televiziju "Prva".

Dodik je istakao da je u Sarajevu glavna priča "ko će udariti na Dodika, kako bi bio glavna faca, ali da su svi oni koji su to činili bivši, a da je on još uvijek tu."

On je naveo da živi za to "kada će propasti BiH koja je propala zemlja koja opstaje na strahu i na nasilju."

Dodik je istakao "da se sve čini da se razgradi RS, da se zovu direktore banaka, prijeti sankcijama, ocjenjujući da je to podmukla priča svojstvena Amerikancima koji izvršioce traže među domaćim izdajnicima."

(Sead M.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.