31.10.2022. 21:03
0
Arijana Memić se oglasila nakon što je suspendovana Diana Kajmaković
Arijana Memić, sestra tragično stradalog Dženana Memića, oglasila se na Facebooku nakon što je suspendovana državna tužiteljica Diana Kajmaković.

Arijana je napisala:

"U vrijeme kada je trebala biti diskreciono suspendovana, Dalida Burzić je izabrana za sudiju državnog suda a nakon toga je od strane VSTV-a oslobođena disciplinske odgovornosti.

Ali nadamo se da se vremena ipak mijenjaju!", napisala je Memić.

Podsjetimo, VSTV je ranije u ponedjeljak izdao saopćenje u kojem je javnost obavještena da je Kajmaković suspendovana.

"Prvostepena disciplinska komisija Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV BiH) za tužioce, odlučujući po zahtjevu Ureda disciplinskog tužioca VSTV-a BiH za privremeno udaljenje od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, donijela je odluku kojom se Diana Kajmaković udaljava od vršenja dužnosti zamjenika glavnog tužioca Tužilaštva Bosne i Hercegovine, počev od dana donošenja odluke 31.10.2022. godine, pa do pravosnažnog okončanja disciplinskog postupka pokrenutog disciplinskom tužbom Ureda disciplinskog tužioca od 21.10.2022. godine", naveli su, između ostalog, iz VSTV.

(A. Balićevac)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.