19.11.2022. 15:32
0
Ispovijest navijača Želje koji je prošlu utakmicu pao sa tribine: Slomio sam nogu zbog sudije
Na derbiju 17. kola Premijer lige BiH između Željezničara i Borca odigranom na Grbavici viđena je prava drama. Viđena su tri pogotka, crveni karton, poništen gol Željezničara, a na kraju su Banjalučani odnijeli sva tri boda sa Grbavice (1:2).

Bilo je mnogo diskutabilnih odluka sudija predvođenih Lukom Bilbijom, zbog čega je trener Željezničara Edis Mulalić tu utakmicu nazvao najodvratnijom ikad. Sudija Bilbija je svojim odlukama u nekoliko navrata izazvao negodovanje domaćih navijača. Jedna takva situacija mogla je završiti kobno.

Naime, veliki navijač Željezničara Irfan Hodžić prilikom protestovanja sudijskim odlukama se okliznuo i pao sa zapadne tribine, zbog čega je nastao muk na Grbavici. Srećom, brzom reakcijom doktora Hodžić je prošao bez većih povreda.

- Dobro sam sad, nije loše. Imao sam operaciju, povrijedio sam nogu, ali ide na bolje hvala Bogu - rekao je Irfan Hodžić za portal "Avaza".

Ispričao nam je i kako je došlo do nesreće. Utakmice Željezničara doživljava srčano, a na susretu sa Borcem "Plavi" su poveli, pa primili gol, da bi drugi pogodak domaćih bio poništen.

- Ja volim Željezničar. Na toj utakmici se svašta nešto izdešavalo. Bio sam izrevoltiran nakon jedne diskutabilne odluke sudije koji nas "je ubio".

Krenuo sam protestovati, ali sam se okliznuo i pao preko ograde koja je na zapadnoj tribini prilično niska. Taj dan je padala kiša i bilo je jako klizavo, ali sam se srećom dočekao na nogu. Kasnije mi je ustanovljena fraktura platoa tibije, te pokidani medijalni ligamenti, mišić, a slomljen je i mali prst na ruci - priča Hodžić.

Hodžić je vjerni "željovac", uvijek je on bio taj koji je podržavao klub sa Grbavice, no sada, kada mu je bilo teško, klub je bio uz njega.

- Nedugo nakon operacije su ga zvali iz kluba. Sportski direktor Samir Bekrić, fudbaleri Nedim Mekić i Edin Cocalić, te direktorica kluba, javili su mu se i navijači i ponudili pomoć.

Sad tek shvatam da smo mi kao jedna porodica - navijači, igrači i ljudi koji rade u klubu - rekao je Hodžić za portal "Avaza".

Hodžić je trenutno uposlenik Opće bolnice "Abdulah Nakaš", a ljubav prema Željezničaru traje od malih nogu, kada je sa sedam godina otišao na svoju prvu utakmicu.

- Na prvu utakmicu sam otišao sa dajdžom kada sam imao sedam godina. Bila je to utakmica protiv Njukastla. Vjerovatno je to od tad krenulo iako nisam ni znao šta to znači u tim godinama. I onda nekad 7. ili 8. razred sam otišao samostalno na prvu utakmicu i od tad sve do danas bodrim svoj Željezničar i uvijek ću ga bodriti. Jer kako kažu: Jednom Željezničar, uvijek Željezničar - kazao je Hodžić.

Iako su mu svi igrači koji nose dres omiljenog mu kluba, Hodžić ipak ima svoje favorite.

- To su Edin Cocalić, stub odbrane i pravi kapiten i Nedim Mekić. Njih dvojica su mi omiljeni fudbaleri Željezničara - rekao je Irfan Hodžić za portal "Avaza".

Željezničar danas igra posljednju utakmicu pred odlazak na pauzu, a na Grbavicu stiže ekipa Posušja. Najvatreniji navijači "Plavih", popularni "Manijaci" sutra proslavljaju 35. rođendan i povodom toga najavljuju spektakl, a Hodžić je pozvao sve kojima je Željezničar u srcu da dođu na Grbavicu i daju podršku voljenom klubu.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.