17.2.2023. 14:11
0
Odobren paket pomoći odbrambeno-sigurnosnom sistemu BiH
Na ministarskom sastanku zemalja članica NATO-a o Inicijativi za izgradnju odbrambenih i sigurnosnih kapaciteta, koji je održan 14 i 15. februara u Sjedištu NATO u Briselu, zvanično je odobren Paket pomoći odbrambeno-sigurnosnom sistemu Bosne i Hercegovine, koji obuhvata devet projekata pomoći za odbrambeni sistem i tri projekta pomoći za sigurnosni sistem BiH.

Ranije, na prošlom NATO Samitu koji je održan u Madridu 20. juna 2022. godine, donosena je Odluka o prilagođenom paketu pomoći BiH. 

S tim u vezi, u narednom periodu će se pristupiti izradi implementacijskog plana, što će odrediti i dinamiku isporuke opreme predviđene projektima pomoći za opremanje Oružanih snaga BiH i  Ministarstva sigurnosti BiH. Radi se o projektima koji vrijede desetine miliona eura, a čija će realizacija značiti praktičnu podršku odbrambeno-sigurnosnom sistemu BIH i u svakom slučaju značajno doprinijeti jačanju odbrambeno-sigurnosnih kapaciteta.

Zemlje članice NATO-a i određene partnerske zemlje su iskazale veliki interes za učešće i realizaciju predviđenih projekata. 

(A. Balićevac)

NATO
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.