15.3.2023. 8:03
0
Prijetnje smrću novinaru lokalnog portala
FOTO: CRNA HRONIKA
Još jedan verbalni napad na novinara desio se u Konjicu, 14.3.2023. godine. Konjički biznismen koji drži kompaniju jednu od vodećih proizvođača specijalnih hemikalija za površinske zaštite metala u Europi navodno je prijetio lokalnom novinaru zbog objave na Facebook-u.

U objavi se traži formirane komisije da ispita zagađenje Neretve i Jablaničkog jezera u Konjicu.

“Upravo sam dobio prijetnje smrću od Jaska B. U Boga vjerujem i Boga se samo bojim. U korumpiranu i nesposobu policiju, sudstvo i tužilaštvo nemam povjerenje. Tako da ću samo ovdje napisati i nek stoji da se zna. Do konačne pobjede” – napisao je lokalni novinar Isa Dž.

Cijeli slučaj zabilježen je i u MUP-u HNK PS Konjic.

Kako doznaje Crna hronika prijetnje su nastale nakon objave o zagađenju Neretve i Jablaničkog jezera. 

– Ta pojava se ranije pojavljivala na Jablaničkom jezeru bliže Konjica, a sada ju imamo i na Ramskom jezeru. Moje mišljenje je da je to prirodna pojava. Kontaktirali smo osobu koja se bavi tim stvarima, cijanobakterijama i algama, te i ona pretpostavlja da je to tzv. cvjetanje vode – rekao je šef Sanitarne inspekcije općine Prozor-Rama Zvonko Faletar.

Uzorke vode iz Jablaničkog jezera uzela je i Agencija za vodno područje Jadranskog mora te ih poslala na analizu.

– Analiza će pokazati o čemu je točno riječ. Ja sam jučer bio na licu mjesta, gledajući u površinu vide se končaste niti i nije riječ o nikakvom obojenju od opasnih supstanci. Vjerujem da nema opasnosti za ljude, to je prirodna pojava koja nastaje i nestaje – zaključio je Faletar.

(Erna H.) 

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.