18.4.2023. 13:01
0
Šef Kluba Bošnjaka u Domu naroda: Nema trajnog rješenja izmjena Ustava FBiH
Nema trajnog rješenja izmjena Ustava FBiH, dok je Bosna i Hercegovina ovako uređena i dok je institucije visokog predstavnika, poručio je danas na svom Facebooku šef Kluba Bošnjaka u federalnom Domu naroda Muamer Zukić (SDA).

Zukić smatra da je svako ustavno rješenje podložno brzim i jednostavnim izmjenama.

"I sad imamo ankerisano trajno ustavno rješenje da se ne može formirati vlast bez gospodina Lende kao potpredsjednika FBiH, pa se najavljuje nametanje izmjena Ustava, koje će jednog jutra ili poslijepodneva pročitati visoki predstavnik, pred zgradom OHR-a, i u par sekundi nestat će 'trajno rješenje'.

Sad se nastoji nametnuti narativ da niko nije za 'privremeno rješenje', ali ako bude 'trajno' onda je prihvatljivo.

Mislim da je to samo dobar uvod i dobra priprema za već ranije planirano nametanje izmjena Ustava, koje će osigurati vlast onima na koje se otpočetka tipuje.

Nećemo imati ni tad, kao što nemamo ni sad, i sve dok je ovakvog uređenja neće biti nikad, trajnog rješenja koje u par sati neće moći izmijeniti neki visoki predstavnik i prilagoditi onako kako u datom trenutku procjenjuje da treba", naveo je Zukić. 


(Patria/A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.