5.5.2023. 21:37
2
Novi slučaj vršnjačkog nasilja šokirao bh. javnost: Učenik osmog razreda pretukao 9-godišnjaka
U Zenici se u četvrtak dogodilo vršnjačko nasilje kada je učenik osmog razreda pretukao devetogodišnjaka. Majka dječaka slučaj je prijavila policiji, a u objavi na društvenoj mreži Facebook navela je detalje napada na njenog sina, uz upozorenje roditeljima da čuvaju svoju djecu.

Napad se desio na sportskom poligonu Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ u Zenici, gdje su djeca, kao i svakog dana, poslije škole otišla da se igraju.

- Moje dijete (3. razred) doživjelo je nasilje od djeteta koje je 8. razred. Davio ga je uz ogradu i šutao nogama - navela je majka.

Sina je odvela u Hitnu pomoć, gdje je utvrđeno da je zadobio lakše povrede, a na licu su mu bile vidljive modrice s obje strane glave.



U potresnom videoobraćanju majka napadnutog dječaka ispričala je da ju je sve potreslo jer se nikada nije susrela s tim da njeno dijete neko udari. Ispričala je da se poslije i sama prepala kada je otišla na poligon sa sinom i kćerkom (11). 

Napadač je viši od nje, te ju je, kada je pokušala da ga pita šta mu je to njen sin uradio, počeo da vrijeđa i urla na nju, a u jednom momentu je imala osjećaj da će i nju napasti.

- Kako je vidio mene, odmah je dotrčao na ogradu govoreći: „Šta je, šta hoćeš?“ To je momak, to nije dijete, viši je od mene. Urlao je na mene, psovao i ja sam se sklonila ukraj da nazovem policiju. Kako sam rekla da zovem policiju, popeo se na ogradu i govorio: „Sad ćeš ti vidjeti, sad ću te prebiti, j***m ti mater.“ Djevojčici od 11 godina govorio je da je „k****“ - ispričala je majka, dodavši da je napadač preskočio ogradu, želeći da je napadne, ali se umiješao jedan mladić.

Kazala je da su djeca došla na teren i da im je napadač rekao da se sklone, da ne mogu tu stajati. Djeca su se sklonila i nakon toga je napao njenog sina, pritisnuo ga uz ogradu, davio i šutirao. To su, kako je rekla, vidjela i druga djeca.

- Kad je došla policija, on je odmah povikao da lažem. Ja se nisam smjela njemu obratiti dok policija nije došla. Potresli su me ovi događaji posljednjih dana, strah me presjekao. Kad je došla policija, on je histerisao, niko se od djece tako ne ponaša. Policija ga je opominjala - navela je majka.

Dodala je da će od škole zatražiti snimak, jer se napadač branio da njenog sina nije dotakao.

Elvedin Fišek, portparol MUP-a Zeničko-dobojskog kantona, potvrdio je za „Avaz“ da je događaj prijavljen u četvrtak u 19 sati.

- Imali smo prijavu od majke dječaka, to se desilo na poligonu Osnovne škole „Edhem Mulabdić“ u ulici Lonđa, gdje je došlo do fizičkog napada jednog dječaka na drugog. On je zadobio lakše tjelesne povrede. 

Nakon kompletiranja predmeta bit će dostavljen izvještaj o počinjenom prekršaju kad se utvrde sve okolnosti, s obzirom na to da se vode razgovori sa svjedocima. Bit će postupljeno u skladu s zakonskim propisima koji tretiraju ovu oblast - kazao je Fišek.

 
2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.