6.5.2023. 15:03
1
Čović nakon što je ponovo izabran za lidera HDZ-a: Saradnja s druga dva naroda bit će mnogo intenzivnija
Dragan Čović, novi-stari predsjednik HDZ-a BiH prisutne delegate na današnjem Saboru HDZ-a u Mostaru, izvijestio je o učinjenim aktivnostima u prethodnom četvorogodišnjem periodu.

Ocijenio je da negativnih učinaka vlasti u protekle četiri godine ima na svakom koraku u BiH, poručivši da se sada mmogo više mora raditi kako bi to izbrisali i kako bi mogli odgovoriti na moguća nova iskušenja u okruženju.

Da radimo zajedno

- Suradnja s partnerima, predstavnicima druga dva naroda u BiH i svih građana iz Federacije BiH će biti mnogo intenzivnija, nego do sada, i siguran sam da će biti s punim povjerenjem, vjerodostojna i iskrena i kako smo zapisali u našim dokumentima. Moja je zamolba da radimo zajedno, ali da dinamiziramo taj rad, jer nemamo više prava da čekamo šta će neko raditi za mjesec ili dva-kazao je on.

Naveo je kako na Vladi Federacije BiH i Vijeću ministara BiH nijedna odluka ne treba biti donesena preglasavanjem bilo koga.

- To se može bez prolongiranja točaka na dnevnom redu na duže vrijeme i to ćemo praktično pokazati kroz ovaj mjesec i kada je u pitanju Vijeće ministara, grupacija od 14 uvjeta ili zakona koji su prioritetni želimo prijtaeljima iz Evropske unije poslati poruku da to možemo usvajati sami i da nema potrebe da nam bilo ko nameće rješenja. Jer, s nametnutim rješenjima mi nemamo evropsku budućnost. To moramo razumjeti kao osnovu svega-poručio je Čović.

Što misle to i govore

Rekao je i da u HDZ-u ono što govore, to i rade, a ono što misle, to i govore.

- I to je jedna cjelina kada je u pitanju predsjednik HDZ-a, ali siguran sam i najveći dio vodstva HDZ-a i oni koji u ime HDZ-a obnašaju svoje ovlasti i ne treba onda niko tumačiti da li smo proruski ili neki proneki drugi. Mi smo svoji, okrenuti isključivo zapadnoj politici vrlo jasno, transparentno, vjerodostojno i to se da provjeriti kroz sve ono što smo radili-kazao je, između ostalog, Čović.

 
Covic
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.