15.5.2023. 11:39
0
Bećirović zvanično uputio prijedlog za razrješenje Senaida Memića
Denis Bećirović član Predsjedništva BiH zvanično uputio prijedlog za razrješenje Senaida Memića uhapšenog ambasadora BiH u Maleziji i bivšeg načelnika Općine Ilidža.

Podsjećamo, Bećirović je prošle sedmice pokrenuo proceduru za Memićevu smjenu, ali da se čekao zvaničan prijedlog upućen ostala dva člana Predsjedništva.

Prema proceduri, do razrješenja uhapšenog Memića, koji je već sada nanio ogromnu štetu bh. diplomatiji, doći će u narednim danima.

Podsjećamo, Memića je na poziciju ambasadora BiH u Maleziji predložio Šefik Džaferović 2020. godine, tadašnji član Predsjedništva BiH, uz saglasnost Bakira Izetbegovića, lidera SDA.

Memić je uhapšen zbog krivičnog djela "zloupotreba položaja ili ovlaštenja".

Podsjetimo, Memiću je određen pritvor, prenosi avaz. 


(Admir O.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.