29.3.2024. 20:21
1
Mediji u RS-u najavljuju hapšenje Dodika, MUP RS-a tvrdi da će eliminisati svakoga ko priđe Dodiku
Javni servis RTRs koji je pod apsolutnom kontrolom Milorada Dodika i SNSD-a, objavio je večeras da "nakon infomacija koje su stigle do predsjednika Rs da se sprema njegovo hapšenje i da će čak biti upotrebljeno oružje u slučaju otpora", ministar unutrašnjih poslova Rs Siniša Karan kaže da će svaki takav pokušaj MUP spriječiti.

Karan je rekao da je Dodik "već godinama najugroženija ličnost" i da MUP pruža maksimalnu zaštitu u smislu fizičkog obezbjeđenja, ali i reagovanja na sve upućene prijetnje koje, kako je naveo, nisu rijetkost.

- Na svaku smo reagovali i eliminisali ih, i ove prijetnje najozbiljnije shvatamo. Procjenjujemo i preduzimamo i preduzećemo sve adekvatne mjere i bićemo i jesmo i sada smo garancija bezbjednosti predsjednika Republike - kazao je Karan, prenosi RTRs.

On je naveo da su prošle godine "imali desetak napada različite vrste i upućenih prijetnji prema predsjedniku", te da su "spremni da odgovore i na najnovije prijetnje hapšenjem".

- A to, što prijetite da ćete uhapsiti Milorada Dodika...prijete mi. Informacija, da su mi poručili, da ukoliko moje obezbjeđenje pruži njima otpor da će pucati u mene. Јa im kažem da ćemo pružiti otpor - rekao je jučer Dodik.

- Svako ko se drzne da na bilo kakav protupravni način priđu predsjedniku Republike, biće eliminisan. U tom pravcu ne mogu da ugroze njegovu bezbjednost - poručio je Karan, prenosi SB.

(Patria)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.