16.5.2023. 14:43
0
Osnivačka skupština Narodnog fronta zakazana za 23. maj
Osnivačka skupština Narodnog fronta koji okuplja dojučerašnja potpredsjendica PDP-a Jelena Trivić, biće održana 23. maja 2023. godine, saopštili su iz stranke u nastanku.

Nije precizirana tačna lokacija i vrijeme održavanja događaja, a novinarima su poslati formulari za akreditaciju.

Iz poziva je jasno da se već radilo na logu stranke, ćiriličnim pismom ispisana je skraćenica, kojom dominira srpska trobojka u crvenoj, plavoj i bijeloj boji.

Kancelarije NF-a biće u samom centru Banjaluke, preko puta Gradske uprave i Hrama Hrista Spasitelja, na Trgu srpskih junaka.

Liderka NF-a Jelena Trivić obavijestila je da je u funkciji facebook stranica ove organizacije. Prethodnih mjesec i po dana, širom RS je sakupljala članstvo, zbog čega su mnogi bili nezadovoljni, posebno u PDP, od kojih je preuzimala čitave odbore.

Zbog načina gradnje NF, nisu zadovoljni ni u SDS, ni u Vukanovićevoj listi, dok su u DNS organizovali i proteste jer je jedan njihov poslanik prešao kod Jelene Trivić.

Sama Jelena Trivić, u svega nekoliko navrata putem društvenih mreža obratila se javnosti kritikujući politički pravac bivše stranke i posebno Draška Stanivukovića. Isticala je da je za beskompromisnu opozicionu borbu bez saradnje sa Miloradom Dodikom, ali uz usku saradnju sa zvaničnom Srbijom.

Ko će prisustvovati prvoj skupštini NF sljedeće sedmice, nepoznato je, ali je jasno da će i to biti smjernica u kom pravcu idu politički i opozicioni odnosi, navodi N1. 


(A.R.)

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.