15.4.2024. 21:39
0
Jelena Trivić poručila: Nećemo na Dodikov licemjerni miting
FOTO: narodni front
Narodni front neće učestvovati na mitingu koji je najavljen od strane vlasti RS u četvrtak. Oni navode da nikada nije bilo, niti će ikada biti sporno da po ključnim nacionalnim temama iskažu odgovornost, kao što je slučaj sa Rezolucijom o Srebrenici.

Dodaju da su ogorčeni i da iskazuju svoje najdublje protivljenje što će se ona naći na sjednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i osuđuju njeno eventualno usvajanje.

"Međutim, miting u četvrtak biće samo igrokaz vlasti u kojem je tema pomenute Rezolucije iskorišćena kao paravan za stvarnu temu koju vlast želi da nametne, a to je Izborni zakon RS. Predsjedništvo Narodnog ftonta je jednoglasno u odluci da ne učestvujemo na pomenutom mitingu, jer je ovdje Rezolucija o Srebrenici zloupotrijebljena kao pokriće za spasavanje režima. Predsjedništvo je jednoglasno u odluci da ne učestvujemo na pomenutom mitingu, jer je ovdje Rezolucija o Srebrenici zloupotrijebljena kao pokriće za spasavanje režima", ističu u Narodnom frontu Jelene Trivić.

Iz ove stranke kažu da će Narodni front uvijek biti na liniji odbrane srpskih interesa, ali nikada u koloni sa onima koji su ekonomski, moralno i demografski opustošili RS i da su ti nihovi stavovi nepromjenjivi.

Dodatno, smatraju krajnje licemjernim da se Rezolucija stavlja u istu ravan sa pokušajem obezbjeđivanja srpskog jedinstva na temi Izbornog zakona. Kažu da je to podvođenje jedne privatne stvari koju gura režim RS – Izbornog zakona pod kišobran jedne teške teme štetne po opšti srpski nacionalni interes – Rezolucije o Srebrenici.

"Pitamo vlasti RS zašto su dali saglasnost na imenovanje ambasadora Zlatka Lagumdžije u stalnu misiju BiH pri Ujedinjenim nacijama koji nam je sada priredio ovu Rezoluciju, a znali su da mu je to ključna misija sa kojom ide u UN?" pitaju iz Narodnog fronta, te zaključuju:

"Podržaćemo izvještaj Gideon Grajfa, ali postavljamo opravdano pitanje zašto sada daju na usvajanje Narodnoj skupštini taj Izvještaj i zašto to nije učinjeno ranije? Zbog svega navednog, a naročito zbog onog odgovora, a svi znaju i čijeg, u kojem se kaže: 'ja znam savršeno dobro šta je bilo...', nećemo podržati miting vlasti jer ga smatramo licemjernim", zaključili su.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.