23.5.2023. 12:18
4
Kako je Nele govorio o Sarajlijama: Ne mogu vjerovati, taj narod je još uvijek tako glup. U Zenici me više ne mrze, u Tuzlu ću proći, u Mostar me non-stop zovu
Ovih dana, više nego ranije je aktuelna tema Zabranjeno pušenje i odnos "Sejo Sexon - Nele Karajlić".

Prvo je frontmen kultnog sarajevskog benda zabranio Neletu izvođenje pjesama čiji je vlasnik upravo Davor Sučić, alias Sejo Sexon. Zatim se i Nele oglasio saopćenjem.

U ponedjeljak, Sejo je objavio blog pod nazivom "Priča o tenkisti" u kojem je detaljno objasnio nad kojim pjesmama Zabranjenog pušenja on ima vlasništvo, te obrazložio zbog čega je Neletu zabranjeno izvođenje tih pjesama.

Između ostalog je kazao da se razlog zabrane nalazi na sarajevskim grobljima.

- Gdje leže kosti 11000 Sarajlija koje su, uz četiri godine izgladnjivanja i terora, poubijali upravo likovi koje je dr. Nele godinama veličao u svojim pjesmama i intervjuima i koji su uz svo učinjeno zlo, napisao je Sejo između ostalog.

Karajlić je prije nešto više od tri i po godine gostovao u emisiji Ognjena zemlja, te se, između ostalog, osvrnuo na to kako Sarajevo izgleda danas.

- Ja nemam neku pretjeranu patnju sa te strane. Ja imam drugu vrstu patnje. Ja ne mogu da vjerujem da je taj narod dole još uvijek tako glup. Ja ne mogu da vjerujem da se od ‘92 do danas ništa nije promijenilo. Ja ne mogu da vjerujem da oni svi i dalje pristaju na istu matricu koja ih je sahranila, koja je napravila sve te nesreće koje su dole. To mene boli. To što oni mrze Neleta, j..e mi se. Mene u Zenici više ne mrze. U Tuzli ću proći, u Mostaru me non stop zovu, i jedni i drugi, pošto trećih nema, rekao je tada Karajlić.

(Ajdin B.)

 
4
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.