12.6.2023. 18:12
0
Hoće li Srce Sarajeva pripasti Neletu Karajliću: Serija koju je režirao prijavljena za SFF
Serija čiji je scenarista i režiser Nele Karajlić "Složna braća - Next Đeneration" prijavila se za SFF, a da li će biti nominovana za nagradu odlučiće žiri.

Iz organizacije SFF-a pojasnili su N1 televiziji da sve serije sa područja bivše Jugolavije prema propozicijama imaju pravo da se prijave za učešće, a nakon prijava žiri odlučuje koje će dobiti zvaničnu nominaciju.

“Rezultati će biti objavljeni za dan-dva, prijavlili su se i tu je sve po pravilima” kazao je Jovan Marjanović, direktor Sarajevo Film Festivala.

Preko 400 članova žirija u tajnom glasanju odlučiće koje će serije dobiti nominaciju.

Prva sezona serije Složna Braća emitovana je 1995. godine, a scenario je takođe napisao Nele Karajlić. Iste godine tokom opsade Sarajeva osnovan je i Sarajevo Film Fesitaval. Od tada do danas postao je jedan od najvećih evropskih festivala filma.

Ceremonija dodjele nagrada Srce Sarajeva za TV serije bit će održana na 29. Sarajevo Film Festivalu, koji se ove godine održava od 11. do 18. augusta.

(Ajdin B.)

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.