14.6.2023. 15:18
0
Schmidt o napadu u Lukavcu: "Ovakvi incidenti do srži potresu jedno društvo"
Christian Schmidt, visoki predstavnik u BiH nakon napada na nastavnika u Lukavcu obratio se javnosti.

“Visoki predstavnik je razgovarao sa načelnikom Lukavca Edinom Delićem te se informirao o jutrošnjoj pucnjavi u školi. VP Schmidt je poželio povrijeđenom nastavniku brz oporavak i pozvao građane da ostanu pribrani. Apelirao je na nadležne organe da provedu temeljitu istragu.”

Visoki predstavnik pozvao je na rad sa mladima.

“Ovakvi incidenti do srži potresu jedno društvo. Pozivam sve relevantne aktere, uključujući organe vlasti, nevladine organizacije i obrazovne institucije, da rade sa mladim ljudima na sprečavanju nasilja i promicanju dijaloga i razumijevanja,” rekao je visoki predstavnik.

Podsjetimo, jutros u Lukavcu učenik je teško ranio nastavnika engleskog jezika kojem su se ljekari u UKC Tuzla borili za život. Ranjeni nastavnik je trenutno stabilno, navodi N1. 


(A.R.)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.