16.6.2023. 17:18
0
Vlada BPK: Data saglasnost za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika
Vlada BPK Goražde na današnjoj 30. redovnoj sjednici dala je saglasnost Ministarstvu unutrašnjih poslova BPK-a na Odluku za popunu upražnjenih mjesta policijskih službenika zapošljavanjem putem javnog konkursa.

Donesenom odlukom Uprava policije u sastavu MUP-a BPK-a Goražde moći će pokrenuti proceduru za popunu upražnjenih radnih mjesta policijskih službenika u početnim činovima „Policajac“- 36 izvršilaca i „Mlađi inspektor“- četiri izvršioca.

Ministarstvu privrede data je saglasnost na Odluku o isplati novčanih sredstava za podsticaj poljoprivrednoj proizvodnji-sufinansiranje obaveza za obavezno socijalno osiguranje za zaposlene u poljoprivredi. Odobrena novčana sredstva u iznosu od 7.902,74 KM će biti usmjerena za izmirenje obaveza za zaposlene muškarce u poljoprivredi, a odobreni iznos od 14.056,14 KM će biti usmjeren za sufinansiranje obaveza za obavezno socijalno osiguranje za zaposlene žene u poljoprivredi.

Razmatrajući prijedlog Odluke Ministarstva za privredu data je saglasnost za uređenje dvorišta oko objekta u krugu bivše kasarne Šišeta i čišćenje objekta benzinske pumpe. Također, Ministru za privredu BPK-a Goražde data je saglasnost da, shodno Pravilniku o ustupanju na privremeno korištenje objekata, zemljišta i mjesta na antenskim stubovima, na RTV objektima u vlasništvu Vlade BPK-a Goražde, zaključi Ugovor o zakupu prostora i antenskog stuba na lokaciji „Crijetež“- Hranjen sa Ministarstvom sigurnosti, Graničnom policijom BiH za smještaj telekomunikacione opreme i antenskog sistema.

Ministarstvu za obrazovanje, mlade, nauku, kulturu i sport data je saglasnost za pokretanje procedure i postupka nabavke udžbenika za učenike osnovnih škola sa područja BPK-a Goražde.

Na današnjoj sjednici prihvaćen je Izvještaj o provedenim aktivnostima na izgradnji, održavanju, sanaciji i rekonstrukciji regionalnih cesta i mostova na području BPK-a Goražde u 2022. godini te je upućen u daljnju skupštinsku proceduru, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Vlade BPK Goražde.

(Ajdin B.)

Vlada BPK
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.