17.6.2023. 12:27
1
Hadžikadić: "Dragi Bože, sačuvaj nas i ove i one vlasti i daj da narod dođe tobe..."
FOTO: Screenshot
Lider Platforme za progres Mirsad Hadžikadić oglasio se na Facebooku o posljednjim političkim dešavanjima u našoj državi.

U tekstu naslova “Bože sačuvaj nas i ove i one vlasti”, Hadžikadić podsjeća na izjavu osuđenog ratnog zločinca Darija Kordića koji kaže “da bi opet sve ponovio”.

“Kordić kaže da bi opet ubijao. Čović šuti o tome i gradi muzej čuvarima logora na mjestu bivšeg logora. Dodik kaže da nije bilo niti genocida u Srebrenici, niti opsade Sarajeva. I još kaže da su Srbi ustvari jedine žrtve u Sarajevu. Čović i Dodik su partneri i staroj i novoj bošnjačkoj vlasti koja im je zahvalna za “kompromise” koji vode Bosnu i Hercegovinu u nestanak.

Međunarodna zajednica je podržavala i novu i staru vlast. Kaže da podržava Bosnu i Hercegovinu i njen teritorijalni integritet i suverenitet, dok u isto vrijeme podržava u vlasti i rušioce te iste Bosne i Hercegovine. Čak će dati ponovo kredit Dodiku da pokrije staru korupciju i kriminal i omogući novu. Čoviću ne treba kredit jer ga finansira Federacija BiH, ili bolje rečeno, bošnjački političari”, kaže Hadžikadić.

Dodaje da su nove/stare teme izborni zakon “prema potrebi Čovića i podjela državne imovine prema željama Dodika”.

“Ah, da ne zaboravim i povlačenje sudije Ustavnog suda iz entiteta Republika Srpska kojim se destabilizira rad još jedne državne institucije.

I sve to se dešava u kontekstu nastavljanja politike podobnosti i prethodnih problema sa zakonom kao osnovnih kriterija za izbore ministara u raznim vladama, direktora u javnim preduzećima ili predstavnika u raznim organima vlasti.

Dragi Bože, sačuvaj nas i one i ove vlasti. I daj da narod dođe “tobe”, jer ovako ne može dugo”, zaključio je kandidat za Predsjedništvo BiH na prethodnim izborima, navodi Raport. 


(A.R.)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.